Hoppa till innehåll

Administration, påbyggnad mot HR - Kurspaket

Handel och Administration

Distanskurs, 400 poäng

Vill du ha ett yrke där medarbetarna på en arbetsplats står i fokus? Är du nyfiken på regelverket som styr svensk arbetsmarknad? Då är det här utbildningen för dig!

Din arbetsdag inom HR kan vara väldigt varierande. Ofta ingår lönefrågor, frågor gällande arbetsrätt, internutbildning, administrera den dagliga hanteringen av anställningsavtal och rekryteringsarbete.

I ditt arbete som HR-assistent efterfrågas det god förmåga till kommunikation och förståelse för sin omvärld. Under utbildningen får du kunskap om kommunikation, ledarskap och organisation, ekonomi, arbetsrätt och personaladministration.

Vad kan jag jobba som?

Efter utbildningen har du fått kunskap så att du kan arbeta med arbetsmiljöarbete, lönefrågor, administration av anställningskontrakt och rekryteringsarbete. Du kan till exempel arbeta med att administrera anställningsavtal, rekrytering eller frågor rörande arbetsrätt och arbetsmiljö.

Yrkesutbildningen ger förutom betyg ett intyg som bevis på din kompetens

Utbildningens upplägg

Utbildningen sker genom distansundervisning och självstudier. Du läser en kurs i taget och kurserna följer efter varandra utan uppehåll.

APL (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15 % av utbildningen ingår. Du ordnar själv din APL-plats. Vid APL följer du din handledares arbetstider.


Antal poäng: 400 poäng 
Längd: 20 veckor
Studietakt: 100 %
Ifall du redan har läst en kurs som ingår i kurspaketet så kan du inte läsa om den. Kursen kommer att tas bort ifrån din ansökan.

Vill du läsa i en annan studietakt än heltid, kontaktar du studie- och yrkesvägledaren efter att du fått ditt antagningsbesked till heltidsstudier, så ändrar vi din ansökan.

Vi kan endast erbjuda studietakt 100 % eller 50 % för denna utbildning.

APL (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15 % av utbildningen ingår.
Du ordnar själv din APL-plats. Vid APL följer du din handledares arbetstider.

Utbildningsinnehåll

Affärsjuridik, 100 poäng (JURAFF0)
Personaladministration, 100 poäng (ADMPER0)
Ledarskap och organisation, 100 poäng (LEDLED0) *
Information och kommunkation 2, 100 poäng (INFINF02)

* Kursen innehåller apl, arbetsplatsförlagt lärande

Kostnader

All litteratur och resor till/från APL-plats bekostas av eleven.

Förkunskapskrav

Administration bas - nationellt yrkespaket, 500 poäng krävs för att läsa Administration påbyggnad mot HR - nationellt yrkespaket.

Har du godkänt betyg i en eller flera av kurserna som ingår i paketet tillåts du inte omläsning. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du behöver byta ut kurs/kurser. Detta gör du först efter att du fått antagningsbesked. 

Ämnes-/kursplan

FSXACN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

FSXACN

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (4 st)

1 Kursstart

 1. Kursstart 5123621

  Kursstart
  Ansökan öppnar
  Slutdatum
  Antagningsbesked

  Beskrivning

  Sista kompletteringsdag för betyg:
  12 september 2024.