Hoppa till innehåll

Administration, påbyggnad mot ekonomi och redovisning - Kurspaket

Handel och Administration

Distanskurs, 400 poäng

Tycker du om att arbeta med siffror och service? Ser du en utmaning i att lösa företagsekonomiska problem? Då är det här utbildningen för dig!

Du får kunskap om företagets bokföring, utbetalningar, löner, skatter och underlag för bokslut. Det är viktigt att du är noggrann, har god serviceförmåga och gillar att arbeta med siffror. Företagsekonomiska begrepp och förmåga att utföra organisatoriska och administrativa uppgifter ingår också i utbildningen.

Vad kan jag jobba som?

Efter utbildningen har du fått kunskap så att du kan arbeta exempelvis på en redovisningsbyrå, en ekonomiavdelning, bemannings- eller småföretag.

Arbetsuppgifterna kan variera beroende på arbetsgivare. I små företag och organisationer kan arbetsuppgifterna vara mycket breda. Hos en stor arbetsgivare är de ofta mer specialiserade. Du kan även arbeta i bemanningsbranschen eller på serviceföretag.

Yrkesutbildningen ger förutom betyg ett intyg som bevis på din kompetens.

Utbildningens upplägg

Utbildningen sker genom distansundervisning och självstudier. Du läser en kurs i taget och kurserna följer efter varandra utan uppehåll.

APL (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15 % av utbildningen ingår. Du ordnar själv din APL-plats. Vid APL följer du din handledares arbetstider.


Antal poäng: 400 poäng 
Längd: 20 veckor
Studietakt: 100 %
Ifall du redan har läst en kurs som ingår i kurspaketet så kan du inte läsa om den. Kursen kommer att tas bort ifrån din ansökan.

Vill du läsa i en annan studietakt än heltid, kontaktar du studie- och yrkesvägledaren efter att du fått ditt antagningsbesked till heltidsstudier, så ändrar vi din ansökan.

Vi kan endast erbjuda studietakt 100 % eller 50 % för denna utbildning.

APL (arbetsplatsförlagt lärande) motsvarande minst 15 % av utbildningen ingår.
Du ordnar själv din APL-plats. Vid APL följer du din handledares arbetstider.

Utbildningsinnehåll

Företagsekonomi 2, 100 poäng (FÖRFÖR02)
Redovisning 1, 100 poäng (FÖRRED01)
Redovisning 2, 100 poäng (FÖRRED02) *
Affärsjuridik, 100 poäng (JURAFF0)

* Kursen innehåller apl, arbetsplatsförlagt lärande

Kostnader

All litteratur och resor till/från APL-plats bekostas av eleven.

Förkunskapskrav

Administration bas - nationellt yrkespaket, 500 poäng krävs för att läsa Administration påbyggnad mot ekonomi och redovisning - nationellt yrkespaket.

Har du godkänt betyg i en eller flera av kurserna som ingår i paketet tillåts du inte omläsning. Kontakta studie- och yrkesvägledare om du behöver byta ut kurs/kurser. Detta gör du först efter att du fått antagningsbesked. 

Ämnes-/kursplan

FSXABN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

FSXABN

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (4 st)

1 Kursstart

 1. Kursstart 5123620

  Kursstart
  Ansökan öppnar
  Antagningsbesked

  Beskrivning

  Sista kompletteringsdag för betyg:
  12 september 2024.