Hoppa till innehåll

Undersköterska - Platsförlagd - Kurspaket

Vård och omsorg

Dagkurs, 1500 poäng

Efter utbildningen blir du undersköterska. Efterfrågan på undersköterskor väntas vara mycket stor under de närmaste åren och möjligheterna att få arbete såväl inom äldreomsorg som på vårdavdelning och mottagning är goda.

Om utbildningen

Utbildningen är för dig som saknar erfarenhet inom vårdområdet eller enbart har kortare arbetserfarenhet alternativt läst enstaka kurs sedan tidigare.

Utbildningen är platsförlagd till skolan.

Utbildningen är på heltid (100 %).
Utbildningen är totalt på 1500 poäng.
Du läser ungefär 18 månader.

Ifall du redan har läst en kurs som ingår i utbildingen  så kan du inte läsa om den. Kursen kommer att tas bort ifrån din ansökan. 

Ett antal veckor av den totala utbildningstiden kommer vara arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under denna period utbildas du på olika arbetsplatser och följer en handledare (dag- kväll- och helgtjänstgöring). 

Vad kan man jobba som?


Utbildningen ger dig rätt till en skyddad yrkestitel som undersköterska. En undersköterska arbetar nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service. Arbetsuppgifterna varierar men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Undersköterskor kan arbeta inom olika områden, exempelvis inom äldreomsorg och hemtjänst, funktionsstöd, psykiatri samt hälso- och sjukvård. De största arbetsgivarna är kommun och region, men privata arbetsgivare blir allt vanligare.

Kostnader

All litteratur och resor till/från APL-plats bekostas av eleven.

Vård- och omsorgscollege (VO-College)


Vård- och omsorgscollege är certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar som tillsammans skapar attraktiva och moderna verksamheter med hög kvalité. När du går en utbildning inom Vård- och omsorgscollege får du den kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren. 

Det gör dig attraktiv!
 

Förkunskapskrav

Förkunskaper grundskola med godkänt betyg i Svenska/ svenska som andraspråk eller motsvarande kunskaper.

Om betyg i svenska/svenska som andraspråk saknas kan nivåtest göras i samband med ansökan. För att göra test i svenska som andraspråk krävs avslutade studier i SFI, nivå D.

Ämnes-/kursplan

VOXABN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

VOXABN

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (19 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 5094621

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Antagningsbesked

    Beskrivning

    Sista kompletteringsdag för betyg:
    31 maj 2024.